Hemmen7 aug '15 16:20Aangepast op 10 aug '15 13:54

10 augustus | Jaap de Hoop Scheffer, Cyberagenten en Stop 3D-films

Auteur: BNR Webredactie

Roelof Hemmen in gesprek met oud-minister en voormalig secretaris generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen

Lange tijd hielden ze zich afzijdig, maar nu Turkije de strijd tegen IS oppakt kan de NAVO niet meer stil zitten. Kan Turkije rekenen op een sterke en slachtvaardige NAVO of willen de landen vooral niet in het conflict gezogen worden.

Cyberagenten
Criminelen zijn de politie nogal eens een stap voor. Dat geldt zeker ook op internet. Om niet teveel achterop te raken leidt de Universiteit Twente samen met TNO cyberagenten op. Hoeveel wijzer zijn deze opsporingsbeambten hierdoor geworden? Pim Takkenberg en Mark van Staalduinen werken namens TNO aan een betere aanpak.

Bloemensector vreest nieuw drama
Rusland importeert alleen nog maar bloemen die in een laboratorium zijn gecontroleerd. De regeling gaat vandaag in en betekent een strop voor bloemenexporteurs die toch al te lijden hebben onder de EU-sancties. Wat moet de branche nu doen? Wouter Duijvesteijn, directeur en mede-eigenaar van Beyond Chrysant in het Westland, doet vaak zaken met de Russen.

Weg met 3D-films
Wie tegenwoordig naar de bioscoop gaat, kan beter standaard een 3D-bril meenemen. In de meeste bioscopen worden de blockbusters alleen nog in 3D weergegeven. Waarom eigenlijk? Voegt het echt zoveel toe en zitten bezoekers hier wel op te wachten? Floris Poort, tech-redacteur van Nu.nl, start een petitie tegen de 3D-films.
 

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Roelof Hemmen, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen