Hemmen25 mrt '15 17:29Aangepast op 27 mrt '15 20:09

Uitzending 26 maart | Groningen, Jemen en Oorlog In De Zestien

Auteur: BNR Webredactie

Paul van Liempt ontvangt de nieuwe burgemeester van Groningen

Peter van Oudsten is de nieuwe burgemeester van Groningen. Met hem praat Paul van Liempt over de gasproblematiek en de toekomst van Groningen.

Jemen
Het conflict in Jemen verspreidt zich als een olievlek. Terwijl de Houthi-rebellen de havenstad Aden naderen, komt de Arabische Liga vandaag bijeen om te praten over een eventuele interventie. Antropoloog Marina de Regt beschrijft de problemen.

Online koken
Food channels en kookprogramma's zijn populairder dan ooit. Miljoenen mensen vergapen zich dagelijks aan filmpjes waarin gepocheerde eieren worden bereid, of waarin eendenfilet wordt gemarineerd. Tijd voor een Nederlandse versie, dachten de journalisten Ronald Hoeben en Harold Hamersma in 2008. Vandaag presenteren zij de vernieuwde versie van FoodTube.

Oorlog in de zestien
Je staat met je ploeg met 2-1 achter. Je speelt met 10 man door een knullige rode kaart. En de tegenstander verdedigt alleen nog maar. Dan ben je als trainer blij dat je een pinchhitter op bank hebt zitten. Wat zijn dat voor spelers, pinchhitters? En wat maakt je tot een goede pinchhitter? Lennaert Rooijakkers en Niels van den Hoven schreven er een boek over, met als titel 'Oorlog in de zestien'

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen