Hemmen7 apr '15 09:38Aangepast op 7 apr '15 23:03

Uitzending 7 maart | Techniek in dienst van de wetenschap

Auteur: BNR Webredactie

Techniek kan vaker bijdragen in het efficiënter maken van de gezondheidszorg.

Er zijn talloze voorbeelden van producten of technieken die de gezondheidszorg beter èn goedkoper maken. Alleen te vaak blijft het idee bij een wetenschapper op het bureau liggen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat die vernieuwende zaken de patient bereiken? Daar ga ik over praten met topwetenschapper Clemens van Blitterswijk.

Persoonlijke drama's op Twitter
De media ontploften na de zelfmoord van de Belgische minister van Staat vorige week. Maar ook op social media werd de oud- minister niet gespaard. In België reageren veel mensen met afschuw op de opmerkingen op Twitter. Vandaag in het Journalistenpanel: Peter de Waard, columnist bij de Volkskrant, Bart Hettema, algemeen verslaggever EenVandaag en Liesbeth Staats, verslaggever en anchor KRO Brandpunt.

Transitievergoeding
Per 1 juli heeft de werknemer bij ontslag recht op een transitievergoeding. Ook als dat ontslag valt omdat de werknemer twee jaar ziek is. Maar er zijn uitwegen voor de werkgever. Een langdurige zieke werknemer wil graag weten hoe dat precies zit, in een verslag van Nelleke van der Heiden.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen