Hemmen15 apr '15 16:15Aangepast op 15 apr '15 16:39

Wat beweegt kinderen? Krajiceks foundation weet TomTom te vinden

Auteur: Thijs Baas

Ouders vinden dat hun kinderen onvoldoende bewegen. Driekwart van de ouders zou graag willen dat zijn kroost uit de luie stoel komt, blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door TomTom.

Lars Guns van Tom Tom Benelux zocht en vond aansluiting bij de Richard Krajicek Foundation, die immers ook inzet op meer beweging voor kinderen. Een logische match dus, bevestigt Richard Krajicek tegenover BNR. "De reden dat ik 18 jaar geleden de Krajicek Foundation startte, was onderzoek dat ik had laten uitvoeren in de armste en in de rijkste wijk van Den Haag. In de rijkste wijk sportte 80 procent wél en in de armste wijk sportte 80 procent juist niét. En we hebben heel wat gewonnen in achttien jaar tijd."

 

En daar komt TomTom al snel om de hoek kijken: juist in die wijken was de noodzaak groot om sport te promoten door middel van playgrounds en sport- en spelleiders. "Dat vind ik mooi aan TomTom: juist als kinderen wel wíllen sporten, maar het gewoon niet kunnen betalen, dat moeten we aanpakken. En daarom is die match zo goed tussen de Krajicek Foundation en TomTom."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen