Hemmen9 apr '15 10:53Aangepast op 10 apr '15 06:41

8 april | Voetballer in maatpakken, angst voor Rusland en de hielprik

Auteur: Thijs Baas

Jan van Halst is te gast. Hij voetbalde zelf bij onder meer Ajax, FC Utrecht en FC Twente, en stortte zich nu op een carrière als analyticus en commercieel directeur van SportFive.

Van Halst verliet als voetballer nooit het veld met een schone broek, maar nu is hij vooral bekend als strak geklede analyticus bij Fox Sports. Ondertussen moet hij als commercieel directeur van het marketingbureau Sportfive de commerciële afdeling van voetbalclubs op poten zetten.

Sinds de annexatie van De Krim verschijnen er berichten over toenemende angst in Oost-Europa voor Rusland, burgermilities en verontwaardige politici. Zeker nu Polen uitkijktorens op de grens gaat bouwen lijkt er een heuse oorlogssfeer te worden gecreëerd. Maar neemt de angst voor Rusland ook echt toe?

De hielpriktest bij pasgeboren kinderen moet fors worden uitgebreid, adviseert de Gezondheidsraad zojuist. Momenteel worden er naar zeventien ziektes gekeken, en de Raad wil dat dit met veertien aandoeningen wordt uitgebreid. Pim van Gool is voorzitter van de Gezondsheidsraad en hoogleraar in de neurologie. De zedenzaak van Robert M. deed ontzettend veel stof opwaaien. Hoe kon het zo zijn dat deze crèchemedewerker zoveel slachtoffers maken? Over de opsporing van de politie en de rol van van het OM een gesprek met Walter van Kleef, commissaris bij de Nationale Politie en Janet ten Hoope, voorzitter van de portefeuille Zeden bij het Openbaar Ministerie.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen