Hemmen11 mrt '15 17:49Aangepast op 16 mrt '15 16:16

Uitzending 12 maart | Elco Brinkman, Moderne Kunst in de Lift en Buch in de Bajes

Auteur: BNR Webredactie

De economie trekt aan. Maar de werkloosheid blijft onverminderd hoog. Toch is het kabinet positief gestemd over de economische groei. Wat nu te doen? Investeren, lastenverlichting of bezuinigen? Elco Brinkman, lijsttrekker voor het CDA in de Eerste Kamer is te gast.

Donor
Ondanks jarenlange campagnes lukt het maar niet om meer mensen te werven voor orgaandonatie. Nog steeds heeft bijna 60 procent van de Nederlanders zicht nooit aangemeld, en kost volgens betrokkenen jaarlijks honderden mensen het leven. Vandaag debatteert de Kamer over de evaluatie van het Masterplan Orgaandonatie.

Kunst
Moderne kunst wordt steeds belangrijker binnen de kunstwereld. Dat is een van de conclusies uit het jaarlijkse marktonderzoek van kunst-en antiekbeurs TEFAF. Morgen start de wereldberoemde beurs in Maastricht, en dit jaar wordt er gemikt op moderne kunst en jonge kunstverzamelaars. Galeriehouder en kunsthistoricus Willem Baars zet er zijn vraagtekens bij.

Buch in de Bajes
Het was jarenlang een kijkcijferhit voor RTL, maar toen presentator Menno Buch overleed leek ook zijn hit-programma Buch in de Bajes op te houden. Tot RTL besloot de vrouw van Menno Buch te vragen om het programma over te nemen, en die kans pakte ze met beide handen aan.
 

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen