Hemmen10 aug '12 09:02Aangepast op 10 aug '12 09:41

BNR Paul van Liempt | Joop Alberda, Heineken en Jacco Verhaeren

Auteur: Melvin Captein

We weten het nog allemaal. Hij coachte de gouden volleybalmannen van Atlanta in 1996. Maar hij was ook technisch directeur van NOC*NSF bij de meest succesvolle Spelen aller tijden: die van 2000 in Sydney: Joop Alberda.

Vrijdagochtend praat Paul van Liempt met hem op de Clipper Stad Amsterdam over deze Olympische Spelen, maar ook over onze eigen eredivisie. Die gaat weer van start en Joop Alberda is tegenwoordig bij AZ betrokken.

Heineken
Twintig jaar na het eerste optrekje in Barcelona is Holland aan zijn elfde Heineken House toe. The Sunday Times benoemde het huis meteen tot de beste nationale feesttempel in Londen. En uiteraard worden alle Nederlandse mediallewinnaars er gehuldigd. Philip de Ridder, algemeen directeur van Heineken Nederland is morgen aanwezig. Paul gaat het onder andere met hem hebben over hoe gezichtsbepalend Heineken is voor de Spelen. 

Jacco Verhaeren
Het zwemsucces van Ranomi Kromonidjojo betekende deze Spelen alweer de negende en tiende gouden medaille van zwemcoach Jacco Verhearen. Met hem, vaste co-host Ben van der Burg en sportredacteur Thomas Schuurman blik ik terug op deze Olympische Spelen.

Paul van Liempt vanaf half tien live vanuit Londen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen