Hemmen19 aug '15 17:15Aangepast op 23 aug '15 22:52

20 augustus | Venlo, diplomatie van de toekomst en Henk Grol

Auteur: Karin Backx

In tegenstelling tot provincies als Friesland en Flevoland, heeft Limburg flink verdiend aan de verkoop van de belangen in Essent. Wat gaat de provincie en gemeenten met dit geld doen?

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen

We vragen het aan Antoin Scholten, burgemeester van Venlo.

Diplomatie
Veel diplomaten gebruiken al volop sociale media, maar toch blijft 'digitaliseren' een lastige opgave op veel ambassades. Dat schrijft instituut Clingendael in een rapport. Over de toekomst en digitalisering van de diplomatie ga ik praten met Jan Melissen, professor in de diplomatie, verbonden aan Clingendael en Eric Niehe, hij was ambassadeur in onder meer India en Hongarije.

Ondernemerspanel
De negende editie van Sail is losgebarsten. Ruim 600 schepen, waaronder internationale Tall Ships, varen uit voor het grote nautische evenement in Amsterdam. Het netwerkevenement bij uitstek of een te duur feestje? We bespreken het met ondernemerspanel.

Henk Grol
Met nog een jaar te gaan voor de Olympische Spelen in Brazilië, zijn het spannende tijden voor judoka Henk Grol. Hij pakte in juni goud tijdens het Europees Kampioenschap door op het nippertje de huidige wereldkampioen uit Tsjechië te verslaan. Nu leeft hij toe naar 11 augustus 2016.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Roelof Hemmen, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen