Hemmen8 dec '14 11:04

Uitzending 8 december | Antoine van Agtmael, Vrije Artsenkeuze en Militair Museum

Auteur: BNR Webredactie

We gaan terugblikken op het afgelopen economisch jaar en vooruit kijken naar 2015 met een topbelegger. Antoine van Agtmael is de bedenker van de term 'Emerging Markets' en een econoom van wereldformaat. Hoe gaat het met de opkomende economieën en uit welke landen moet de economische groei komen?

Vrije Artsenkeuze
Hoeven zorgverzekeraars straks geen behandelingen bij alle zorgverleners te vergoeden, maar alleen diegene die onder contract staan. Oftewel: Blijft de vrije artsenkeuze bestaan? Daarover debatteert de Eerste Kamer vandaag met het kabinet. Abvakabo-voorzitter Corrie van Brenk roept de Eerste Kamer op vooral tegen te stemmen.

Nationaal Militair Museum
Een magisch gebouw, lovende veteranen en vijf sterren in de Volkskrant. Het Militair Museum moet nog geopend worden, maar de aandacht is nu al overweldigend. Donderdag knipt Koning Willem Alexander het lintje door en gaat het museum in Soesterberg officieel open. Directeur Hedwig Saam over de goede ontvangst.

Frans Lemmers
De Sahara blijft trekken. Maar zijn laatste wapenfeit is een fotoboek over Nederland. Een vogelvlucht langs de highlight van ons land. Wat maakt Nederland fotogeniek? Topfotograaf Frans Lemmers komt langs.
 

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen