Hemmen25 jun '14 17:25Aangepast op 26 jun '14 19:33

Paul van Liempt 26 juni | CvdK Gelderland, 30 jaar Almere en Roeien

Auteur: BNR Webredactie

De provincie Gelderland haalt opgelucht adem. Nu de superprovincies definitief van de baan zijn, hopen zij op meer samenwerking met de Randstad. Is geen superprovincie een zegen voor de grootste provincie van ons land? Te gast is Commissaris van de Koning Clemens Cornielje.

Hans van Heeswijk
Na een ingrijpende verbouwing en uitbreiding wordt morgen het vernieuwde Mauritshuis heropend. Aan de buitenkant lijkt er weinig veranderd aan het museum, maar schijn bedriegt. In de studio is de architect van het project, Hans van Heeswijk.

Almere
De gemeente Almere viert dit weekend een feestje, want de stad is 30 jaar oud. Almere roept felle reacties op: of je houdt er van, of je gruwelt al bij het horen van de naam. Maar ook nu nog blijft het één van de snelst groeiende steden van Nederland. Frits Huis is wethouder in Almere en was ook één van de allereerste inwoners.

Roeien in Indonesië
Hij moet de roeiers van Indonesië naar de Olympische Spelen van 2016 loodsen, maar zal eerst komend weekend tijdens de Koninklijke Holland Beker succes moeten boeken. Te gast is Boudewijn van Opstal, bondscoach van de roeiers in Indonesië.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen