Hemmen4 nov '14 16:05Aangepast op 5 nov '14 23:04

Uitzending 5 november | Onno Hoes, Senaatsverkiezingen VS en Piketty

Auteur: BNR Webredactie

Hij is nu bijna vijf jaar burgemeester van Maastricht, maar heeft nog volop plannen voor een tweede de termijn. Ondertussen neemt de kritiek wel toe: Kan hij zijn stad veilig houden en wil Maastricht wel een boegbeeld waarvan het privéleven onder een vergrootglas ligt? Onno Hoes, burgemeester Maastricht is te gast.

Perspectief voor Obama
In grote delen van de VS zijn afgelopen nacht verkiezingen voor de Senaat gehouden. Wat betekent deze uitslag voor de laatste twee jaar van de ambstperiode van zittend president Barack Obama? Een speciaal samengesteld panel over deze verkiezingen: Jan Postma, Amerikanist en eindredacteur bij BNR, Koen Petersen, Amerika-deskundige en Isabelle Rade, campagnestrateeg bij BKB.

Economenpanel
Zijn boek over de toenemende financiële ongelijkheid sloeg in als een bom, en deze week komt Thomas Piketty naar Nederland. Maar hier lijkt niemand het nog eens: valt de vermogensongelijkheid wel mee of wordt de ongelijkheid juist steeds groter? Het Economenpanel met Valentijn van Nieuwenhuijzen, Aline Schuiling en Esther Mirjam Sent.
 

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen