Hemmen24 sep '14 09:37Aangepast op 25 sep '14 10:59

Uitzending 24 september | Terrorisme, Film Festival en Overheidstekort

Auteur: BNR Webredactie

Morten Storm was een gewone Deense jongen, maar werd jihadist en vocht jarenlang aan de zijde van Al-Qaeda. Tot hij op een zeker moment voor diverse Westerse inlichtingendiensten ging werken. En zich dus tegen het terrorisme keerde. Storm schreef er een boek over en BNR's Anke Truijen sprak met deze gewezen jihadist.

Is het verhaal van Storm uniek of zijn er ook IS-jihadisten die stiekem voor de inlichtingendiensten werken? En wat betekent dat? Dat bespreken we met Glenn Schoen, terrorismedeskundige en Constant Hijzen, onderzoeker verbonden aan de universiteit van Leiden en kenner van de veiligheidsdiensten...

Film Festival
De Nederlandse filmindustrie begint volwassen en zakelijk te worden. Dat concludeert topregisseur Dave Schram. Vanaf vandaag staat de Nederlandse film centraal bij de start van het Nederlands Film Festival.

Economenpanel
Ondanks alle positieve berichten is het overheidstekort van Nederland helemaal niet onder controle. Wordt ons zand in de ogen gestrooid? Het Economenpanel met: Eric Bartelsman, Han de Jong en Sylvester Eijffinger.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen