Hemmen12 nov '14 11:39Aangepast op 12 nov '14 17:32

Uitzending 12 november | Egbert Myjer, Leider van de Toekomst en Guus Hiddink

Auteur: BNR Webredactie

Bed, bad en brood. Dat zijn de basisvoorzieningen voor uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland. Afgelopen maandag deed een rechtscollege van de Raad van Europa de uitspraak dat Nederland echt werk van dit bed, bad en brood moet gaan maken. Egbert Myjer was jarenlang rechter bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Guus Hiddink
Hij staat bekend als een van de beste en meest ervaren coaches die we hebben, maar toch staat de positie van Guus Hiddink al na een paar wedstrijden ter discussie. Vanavond oefent het Nederlands Elftal tegen Mexico en de kwalificatiewedstrijd tegen Letland wordt al als cruciaal gezien. Is de methode Hiddink uitgewerkt? Ruud Doevendans, eindredacteur van magazine De Voetbaltrainer is te gast.

Leider van de Toekomst
Er moeten in het bedrijfsleven nieuwe leiders opstaan, die zich aanpassen aan de laatste economische, politieke en sociale ontwikkelingen. Met acht concrete stappen willen Guido van de Wiel en Michael [mie-ga-el] Jongeneel laten zien hoe die leider van de toekomst eruit moet komen te zien.

Economenpanel
De grootste banken ter wereld moeten extra kapitaal aan gaan houden, bovenop hun gewone bufferkapitaal. Dat staat in een voorstel van het Financial Stability Board. Is dat de manier om de belastingbetaler voortaan buiten schot te houden? Het panel met deze week: ING-hoofdeconoom Marieke Blom, Harald Benink, Hoogleraar Banking en Finance van de Universiteit van Tilburg en Wim Boonstra, hoofdeconoom Rabobank.
 

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen