Hemmen7 okt '14 17:02Aangepast op 8 okt '14 21:21

Uitzending 8 oktober | Luxor Theater, Ondernemerswalhalla Hong Kong en Kobani

Auteur: BNR Webredactie

Het rommelt bij het Rotterdamse Luxor Theater. Het theater heeft het financieel moeilijk en de vorige directeur is door interne ruzies voortijdig opgestapt. Genoeg te doen dus voor de nieuwe directeur.

ICC
De strafzaak tegen de Keniaanse president Kenyatta start vanochtend. Hij staat in Den Haag voor het Internationaal Gerechtshof terecht voor oorlogsmisdaden. Het is de eerste keer dat een zittend regeringsleider daadwerkelijk voor het hof verschijnt.

Ondernemerswalhalla Hong Kong
Ondernemers in Hong Kong vrezen door de protesten voor de reputatie van de stad als veilige en stabiele handelshaven. Nu de rookwolken  lijken te zijn opgetrokken, kan de balans opgemaakt worden. In hoeverre is de goede naam aangetast?

Houden de Koerden stand in Kobani?
Oorlogsverslaggever en filmmaker Bud Wichers reisde drie weken mee met de YPG, de Koerdische milities en was vorige week nog in Kobani.

Economenpanel
De positieve stemming op de financiele markten kan zomaar weer omslaan. Daarvoor waarschuwt president Klaas Knot bij de halfjaarlijkse rapportering van De Nederlandsche Bank. Is de ogenschijnlijke rust op de markten verraderlijk? Het Economenpanel, met vandaag: Luc Aben, Martin van Vliet en Willem Vermeend.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen