Hemmen11 feb '14 17:47Aangepast op 12 feb '14 00:53

Paul van Liempt 12 februari | Wageningen University, Geld verdienen met Twitter en GameOn

Auteur: BNR Webredactie

Onder zijn leiding werd het imago van de Universiteit Wageningen afgestoft en groeide het uit tot een van de beste landbouwuniversiteiten ter wereld. Met de enorme groei van de wereldbevolking neemt het belang van de voedselsector alleen maar toe. Nu neemt hij na 12 jaar afscheid, en een van zijn laatste interviews geeft hij hier: Aalt Dijkhuizen, vertrekkend bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research Centre.

Nederland is het Usain Bolt van de voeding, en dat in tijden dat de groei van de wereldbevolking het belang van de sector alleen maar groter maakt. Toch zijn we niet ambitieus genoeg om die leidende positie vast te blijven houden, vindt Aalt Dijkhuizen.

GameOn voor Nederland

Op termijn willen ze het grootste investeringsfonds in de games-industrie ter wereld worden. GameOn, opgericht door Reinout Te Brake, heeft voor 10 miljoen Euro aan investeerders aangetrokken, en hoopt nu zelf te kunnen investeren in jonge Nederlandse game-ontwikkelaars. Een gesprek met de oprichter Reinout Te Brake.

Twitteren tegen betaling
Klomp is de eerste journalist in Nederland die geld vraagt voor zijn tweets. 12.500 mensen genoten van de tweets van rechtbankjournalist Chris Klomp, maar ondertussen verdiende hij er geen stuiver mee. Daarom besloot hij om voortaan om mensen te laten betalen voor zijn berichtjes van 140 tekens. En wat begon als een experiment loopt inmiddels storm.

Economenpanel
De Zwitsers lappen de afspraken met de EU aan hun laars, in Engeland wordt gesproken over het opzeggen van het EU lidmaatschap, en volgens een onderzoek in opdracht van de PVV kunnen wij ook maar beter gedag zeggen tegen Brussel. Vandaag  in het economenpanel met Arnoud Boot, hoogleraar financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam; Martin van Vliet, macro-econoom bij ING en Tim Legierse, econoom bij de Rabobank.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen