Hemmen13 feb '14 18:39Aangepast op 17 feb '14 00:31

Paul van Liempt 14 februari | Rob de Wijk, World Press Photo en Valentijnsdag

Auteur: BNR Webredactie

Nederland moet wereldleider worden op het gebied van de bestrijding van cybercriminaliteit, nationale veiligheid , forensisch onderzoek en veiligheid in steden en wijken. Daarom is het project The Hague Security Delta opgericht. Over hoe dit centrum een rol kan spelen op het wereldtoneel en op welke manier Nederland hier een exportproduct van kan maken vraag ik aan Rob de Wijk, directeur van het The Hague Security Delta.

Nationale veiligheid wordt steeds belangrijker in Nederland en met de aanslagen in Londen in 2005 kwam terrorisme wel heel dichtbij. Om grote veiligheidsvraagstukken op te lossen bundelen bedrijven, overheid en kennisinstituten nu hun krachten in het The Hague Security Delta.

World Press Photo

De veiligheid van fotografen in oorlogsgebieden is steeds meer in het geding. Nederlanders leveren steeds meer wereldwijd onderscheiden fotografen. Straks om 14.00 uur worden de winnaars van de 57ste World Press Photo in Amsterdam bekendgemaakt. De winnende beelden gaan de wereld over en worden in honderd steden getoond.

Valentijnskaarten

Vele mensen zullen geheel volgens de traditie op Valentijnsdag een kaartje willen sturen naar hun stiekeme liefde. Maar sinds de postmarkt is ingestort, lijkt een fysiek kaartje niet meer vanzelfsprekend. Johan van Vulpen is ceo en oprichter van Greetz, de marktleider in online wenskaarten, hij weet hoe je mensen toch kan bewegen een kaart te sturen.

Kamerledenpanel

Sadet Karabulut (SP), Pieter Heerma (CDA) en Jeroen Recourt (PvdA) schuiven aan in het Kamerledenpanel. Uiteraard bespreken we het debat dat minister Ronald Plasterk deze week overleefde.
Hoeveel klappen kan deze coalitie nog opvangen, gezien het eerdere opstappen van Frans Weekers als staatssecretaris, en hoe schadelijk zijn deze discussies eigenlijk voor het imago van de volksvertegenwoordiging?

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen