Hemmen16 apr '14 09:23Aangepast op 16 apr '14 21:17

Paul van Liempt 16 april | John Fentener van Vlissingen, UEFA en Vechtpartij PvdA

Auteur: BNR Webredactie

Je bent trotse eigenaar van een prachtig familiebedrijf. Je zoon of dochter staat klaar om de boel over te nemen. Maar dan is er ineens de economische crisis. Wat doe je? Wat is het beste moment om het stokje door te geven? Vandaag reikt premier Rutte de Familiebedrijven Awards uit, een initiatief van topondernemer John Fentener van Vlissingen.

Vechtpartij PvdA
De problemen binnen de Partij van de Arbeid blijven aanhouden. Al meer dan 25 jaar lijken de sociaal democraten in een crisis te zitten. In zijn boek De Vechtpartij graaft politiek journalist Thijs Niemantsverdriet naar oorzaken.

Economenpanel
Er moet een nieuwe generatie economen worden opgeleid. Meer oog voor de maatschappij, meer bezig met de maatschappelijke kant. Dat betoogt lector Frank Jan de Graaf, van de Hogeschool van Amsterdam. Het moet beter dan 'Wolf of Wall Street' types... Voer voor ons Ecomenpanel, met vandaag: Sylvester Eiffinger, hoogleraar financiele economie aan de Tilburg University; Aline Schuiling, econoom bij ABN Amro en Luc Aben, hoofdeconoom bij Van Landschot Bankiers.

Nieuwe Helden

Kan een wielrenner zichzelf handhaven in een peloton waarin geen doping wordt gebruikt? En kan een heel team dat? Team Argos-Shimano probeerde het en werd daarbij op de voet gevolgd door filmmaker Dirk Jan Roeleven. Morgen draait de film die hij hierover maakte, 'Nieuwe helden, in het hart van de tour' in de bioscoop

UEFA
Er dreigt een grote splijting in het Europese clubvoetbal. De Europese voetbalbond UEFA maakt vandaag bekend welke clubs bestraft worden voor slechte financiele huishouding, maar veel grote clubs zijn het er niet mee eens en dreigen de bond te verlaten. Jan-Hermen de Bruijn, hoofdredacteur Elf Voetbal, over hoe reeel die dreiging is.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen