Hemmen17 apr '14 17:12Aangepast op 22 apr '14 17:37

Paul van Liempt 18 april | Transport en Logistiek Nederland, Pedoclub Martijn en Martin Verkerk

Auteur: BNR Webredactie

Er komen betere tijden aan voor de transport- en logisitiekbranche. Die sector is hard geraakt door de crisis en de concurrentie met Oost-Europese landen. Maar volgens Arthur van Dijk, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland is de weg naar boven ingezet.

Martin Verkerk
Nederland sloot hem in de armen na zijn finaleplaats op Roland Garros in 2003. Maar het succes had ook een schaduwzijde: blessures, drank, ruzie met zijn coach en depressies namen het lange tijd over. Wat ging er toch mis in het leven van Martin Verkerk en hoe is het nu met hem? Martin Verkerk komt langs samen met NOS verslaggever Martin Vriesema en schrijver van het boek: Extreem; het ware tennisleven van Martin Verkerk.

Pedofielenvereniging Martijn

Om 10 uur komt de Hoge Raad met een uitspraak over pedofielenvereniging Martijn. Mag die club verboden worden of niet? Na een jarenlange strijd komt er hier nu écht duidelijkheid over. Met advocaat Christiaan Alberdingk Thijm kijken we naar het definitieve oordeel.

Begrotingsonderhandelingen
Deze week kwam er dan eindelijk een akkoord over de zorgwet. Kunnen we daar jaren mee vooruit? En wat zit er komende week nog meer in het vat? Het Kamerledenpanel met Arnold Merkies, SP; Joël Voordewind, ChristenUnie; Duco Hoogland, PvdA.

Monumenten

Nederland staat vol met monumenten en erfgoed, al zijn we ons daar misschien niet altijd van bewust. Om dit bewustzijn te vergroten is er een jaarlijkse Internationale VN Dag voor Monumenten en Landschappen 2014. En die staat dit jaar in het teken van monumenten ter herdenking. Karel Loeff is directeur van de stichting Heemschut. Dat is de oudste particuliere vereniging voor bescherming van cultuurmonumenten.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen