Hemmen19 aug '14 17:36Aangepast op 20 aug '14 00:18

Uitzending 20 augustus | Nuon, grootste kunstwerk ter wereld en Ferguson

Auteur: BNR Webredactie

De snel veranderde energiemarkt merken ze ook bij Nuon. In 2013 draaide ze een verlies van 419 miljoen euro. Hoe weet de CEO, Peter Smink, het tij te keren? 

Energiebedrijf Nuon heeft vijfduizend mensen in dienst en levert energie aan 2,1 miljoen Nederlanders. Ze blijven een grote speler op de Nederlandse energiemarkt, maar hebben wel aanpassingen moeten doen in hun businessmodel. Met CEO Peter Smink van Nuon, kijken we hoe innovatief ze zijn.

Relschoppers worden gemobiliseerd door Social Media
De situatie in Ferguson wordt steeds grimmiger en dat is niet in de laatste plaats door de opvallende rol van social media. Gooien sociale media olie op het vuur of wordt hun rol juist overschat? Daar gaat Joris Tjaden van campagnebureau BKB antwoord op geven.

Grootste kunstwerk ter wereld
De Sixtijnse Kapel van Rotterdam wordt het al genoemd. Het grootste kunstwerk ter wereld is te zien op de binnengevel van de nieuwe Markthal in Rotterdam. Het gigantische kunstwerk is met 11.000 vierkante meter even groot als twee voetbalvelden. Te gast zijn Arno Coenen en Iris Roskam, de kunstenaars van dit project.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen