Hemmen19 aug '14 15:36

Uitzending 19 augustus | Roompot op sjiek, Google onder de loep en leiders op reis

Auteur: BNR Webredactie

De ambities van de CEO van Roompot Vakanties, Jurgen van Cutsem, zijn groot. Hij omschrijft zichzelf dan ook als een man die rendement centraal stelt en gaat investeren in luxe villa's.

Roompot Vakanties kennen we als een prijsstunter. Maar de CEO,  Jurgen van Cutsem, heeft andere plannen. Hij gaat zich richten op het luxe segment en voor een weekje betaal je zo'n drieduizend euro.

Innovatief internetbedrijf of bureaucratisch en log
'Google is geen doorsnee bedrijf en we zijn niet van plan dat te worden.' Dat schreven de oprichters van het bedrijf Larry Page en Sergey  Brin in een brief, vlak voordat ze Google naar de beurs brachten. Vandaag is dat precies tien jaar geleden, en met Chris Opdam kijken we hoe het bedrijf veranderd is.

Internationaal Strafhof
Ooit opgericht door de VN om wereldwijd vrede te bevorderen, maar zestien jaar en twee veroordelingen later ligt het Internationaal Strafhof in Den Haag steeds meer onder vuur. Welke rol spelen zij nog bij het bereiken van vrede en veiligheid? Fabio Rossi is adviseur van de aanklager bij het Internationaal Strafhof en is te gast.

Leiders op vakantie
Ook President Obama moest er deze week aan geloven: zijn vakantie werd onderbroken voor crisis-overleg over Irak en Ferguson. Zijn tripje kwam hem al op forse kritiek te staan, maar is dat ook terecht? In het Journalistenpanel: Hoofdredacteur bij DasKapital, Anna Dijkman, Hoofdredacteur RTL Nieuws, Harm Taselaar en NRC-journalist Jan Meeus.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen