Hemmen21 aug '14 09:36Aangepast op 21 aug '14 13:09

Uitzending 21 augustus | Rob de Wijk, Alcoholvrije Introductieweken en WK Roeien

Auteur: BNR Webredactie

Honderd miljoen extra voor Defensie is niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat en sowieso moddert Den Haag maar wat aan als het om onze militaire strategie gaat. Dat is de ongezouten mening van Rob de Wijk, directeur van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies.

Alcoholvrije intro
Ik Pas, zo heet de campagne die studenten aan het begin van dit nieuwe studiejaar van de alcohol af moet houden. In Zwolle staat de hele hogeschool Windesheim in het teken van alcoholvrije introductieweken en de bedoeling is dat andere studentensteden volgen. Rob Bovens, lector verslavingspreventie aan de Hogeschool Windesheim en verbonden aan het Trimbos Instituut, over de campagne.

Architectuurbank
Een uniek huis ontworpen door een architect, of een standaard exemplaar van de lopende band. De keuze lijkt simpel, maar een architect is voor veel mensen onbetaalbaar. Met de Architectuurbank hopen de oprichters in dat gat te springen.

WK Roeien

Dit weekend begint in Amsterdam het WK roeien, maar roeien is al lang niet meer alleen maar een West-Europese aangelegenheid. Ook in Afrika willen ze op hoog niveau roeien. Een goedkoop roeiapparaat, de Open Ergo, moet Afrikaanse roeiers naar de top te brengen. Tomas Friedhoff is de uitvinder van de Open Ergo.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen