Hemmen21 aug '14 17:46Aangepast op 22 aug '14 16:53

Uitzending 22 augustus | Brabant, terrorisme en een banenplatform

Auteur: Renee van Heteren

Paul van Liempt in gesprek met de Commissaris van de Koning Wim van de Donk, Peter Knoope, vertrekkend directeur van het International Centre for Counter Terrorism en Pieter Vermeer, één van de oprichters van De Broekriem

De Brabantse economie floreert met als grootste trots hightech centrum Brainport bij Eindhoven. Maar niet alleen innovatieve bedrijven vinden hun plekje in Brabant; ook drugscriminelen trekken massaal naar het Zuiden. Over het economisch succes én de strijd tegen drugscriminaliteit is de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, te gast.

Terrorisme
Islamitische terroristische organisaties rukken op van Afghanistan tot Afrika. Als er nu niet wordt gekozen voor een andere aanpak, krijgen jihadisten de kans om zich over een nog veel groter gebied te verspreiden. Dat zegt Peter Knoope, vertrekkend directeur van het International Centre for Counter Terrorism.

De Broekriem
Wat begon als activiteitenplatform voor werkloze jongeren is uitgegroeid tot banenmachine. Deze week maakte De Broekriem bekend het duizendste lid aan een baan te hebben geholpen, oprichter Pieter Vermeer legt uit hoe.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen