Hemmen18 nov '14 16:54Aangepast op 21 nov '14 00:37

Uitzending 19 november | Topsector Agrifood, Prinses Laurentien en Wolf of Wallstreet

Auteur: BNR Webredactie

De topsector agrifood is een van de kroonjuwelen van de Nederlandse economie. Toch wordt de sector in eigen land nog altijd onderschat, en profiteert de thuismarkt nog te weinig. Hoe kan Nederland de leidende positie in de wereld behouden en tegelijkertijd de eigen markt meer benutten? Te gast: Aalt Dijkhuizen, voormalig voorzitter van de Wageningen Universiteit en nu boegbeeld van de Topsector Food& Agri.

Wolf of Wallstreet
Hij is een van de grootste fraudeurs uit de moderne geschiedenis. Zat vier jaar in de cel, hij moet nog steeds 110 miljoen dollar terugbetalen en de film over zijn leven was de meest succesvolle film van 2013. Dankzij zijn reputatie draagt hij de naam The Wolf of Wallstreet en vanavond is hij in Nederland. Volgens consultant Oscar David schuilt er in iedereen een Wolf of Wallstreet, hij legt uit waarom.

Raad van Kinderen
Vandaag wordt de Raad van Kinderen opgericht. De raad moet bedrijven en instellingen gaan adviseren bij strategische vraagstukken. Het initiatief komt onder meer van prinses Laurentien van Oranje, oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation

Economenpanel
Het is crisis in de kippen- en eierbranche. Aanleiding is de uitbraak van de gevaarlijke variant van de vogelgriep op een boerderij in Hekendorp bij Oudewater. Is de zoveelste uitbraak van een dierziekte het failliet van de grootschalige dierindustrie in Nederland, of zijn dit soort incidenten gewoon een bedrijfsrisico? Het Economenpanel: Luc Aben, hoofdeconoom bij Van Lanschot Bankiers, Martin Visser, journalist bij de Telegraaf en Rens van Tilburg, econoom aan de Universiteit van Utrecht.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen