Hemmen15 okt '14 09:56Aangepast op 16 okt '14 10:55

Uitzending 15 oktober | Pieter Winsemius, Falende ICT-projecten en Bagdad

Auteur: BNR Webredactie

Moeten windmolens nou op het land of op zee worden gebouwd? Of in het IJsselmeer? Dat is in ieder geval de beste oplossing van de commissie Winsemius die voor de provincie Friesland onderzocht wat de meest geschikte plek voor windmolenparken is. En wat voor Friesland geldt, geldt ook voor andere provincies. Daarom praat Pieter Winsemius, commissie-voorzitter en oud-minister voor de VVD met Roelof Hemmen.

Commissie Elias
Grote ICT-projecten bij de overheid: het lijkt na onthullingen over Ordina, Capgemini en de OV-chipkaart geen goed huwelijk. Zojuist kwam de Commissie Elias met het rapport waar het mis ging bij al die uit de hand gelopen ICT-projecten bij de overheid.

Bagdad
De druk van IS op de Iraakse hoofdstad Bagdad neemt steeds meer toe. Het Iraakse offensief komt maar niet van de grond, en ook luchtaanvallen hebben IS nog niet kunnen stoppen. Kees Homan, generaal buiten dienst en defensiespecialist van het Instituut Clingendael over de kansen voor het Iraakse leger.

Ben van Berkel
Spannende dag vandaag voor acht jonge architecten: de uitreiking van de prestigieuze Prix de Rome voor jonge architecten. Veertigduizend euro en een mogelijkheid om een aantal maanden te werken op een architectuur instituut in Rome. Wat is de betekenis van deze prijs? En hoe staat het ervoor met de architectuur in Nederland?

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen