Hemmen8 nov '12 11:19

Techniek staat niet voor niets

Auteur: Thijs Baas

Om het niveau van de techniek in Nederland op een aanvaardbaar peil te krijgen is de huidige toename van het aantal technische studenten niet genoeg, vindt oud-ceo Jeroen van der Veer van Shell.

De afgelopen jaren groeide het aandeel technische studenten van 15 naar 25 procent. "Maar je hebt 40 procent nodig, want als je niet verder omhoog gaat, doen we het als samenleving niet goed; óf je krijgt een disbalans op de arbeidsmarkt, óf je moet mensen uit het buitenland halen."

Scholing in bedrijf
Voor grote bedrijven is het makkelijker dan voor het mkb om jonge technici bij de hand te nemen en verder op te leiden. En dat is volgens Van der Veer jammer, want júist in het midden- en kleinbedrijf is de behoefte aan technici erg groot. "Als je straks geen mensen kunt vinden, heb je een veel groter probleem."

Veel mensen willen toch regionaal gaan werken, dus mensen opleiden is in feite een diepte-investering om succesvol te kunnen zijn met je bedrijf. "Je moet zorgen dat ze wat makkelijker in kunnen stappen en dat ook de vakmensen bij het mkb-bedrijf gewoon naar het regionaal opleidingscentrum kunnen gaan, en dat die bedrijven de jongelui uit de opleidingen meenemen om te laten zien hoe het is om daar te werken."

Opleidingsniveau
Ook op het opleidingsniveau valt nog het nodige aan te merken. Bedrijven die niet tevreden zijn, moeten dat overleggen met scholen, vindt Van der Veer. "Ze moeten ook stageplekken aanbieden, maar het helpt ook als docenten van de ROC's zich in de zomervakantie laten bijscholen met een stage op bedrijven."

En het helpt wel degelijk als je technische beroepen herwaardeert. "In Nederland vinden we dat eigenlijk alle docenten hetzelfde moeten verdienen, maar je moet ook differentiëren. Én je moet zorgen dat de scholen extra betaald krijgen voor apparatuur en practicalokalen als ze extra initiatieven nemen om technische mensen op te leiden."

Meer vrouwen
Maar wat een echt zoden aan de dijk zet is als meer vrouwen worden gemobiliseerd om voor een technisch beroep te kiezen, op welk niveau dan ook. "Waarom moet een elektricien altijd een man zijn? Meisjes kunnen dat prima. Veel beroepen op mbo-niveau zijn dan wel ingewikkeld, denken ook veel ouders, maar je kunt er zeker in de toekomst best goed mee verdienen."

Techniek heeft namelijk vele voordelen, zegt Van der Veer uit eigen ervaring. "Het is teamwerk, je bent internationaal mobiel en vooral: je kunt terugkijken op wat je hebt gemaakt, of je nou architect, timmerman of schilder bent."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen