Hemmen12 nov '14 21:54Aangepast op 13 nov '14 15:37

Uitzending 13 november | Jeugdzorg, Bill Gates in Torentje en IS-sympathie

Auteur: BNR Webredactie

Gemeenten worden vanaf volgend jaar verantwoordelijk voor de jeugdzorg.

Zij zouden immers beter maatwerk kunnen leveren dan de rijksoverheid en de provincie. Dat was de gedachte, maar tientallen gemeenten zeggen nog helemaal niet klaar te zijn voor die taak. Welke gevolgen heeft dat? Paul van Liempt praat erover met de vice-voorzitter van Jeugdzorg Nederland.

Belangrijk bezoek bij premier Mark Rutte in het Torentje. Bill Gates komt langs. De topman van Microsoft komt op bezoek om zijn Bill & Melinda Gates Foundation te promoten. Maar waar gaat dat gesprek over? En wat wil Gates van premier Rutte en de Nederlandse regering? Paul van Liempt vraagt het aan Steven van Eijck, oud-staatssecretaris en momenteel voorzitter van de samenwerkende brancheorganisaties filantropie.

Ruim 90 procent van de Turkse jongeren in Nederland heeft sympathie voor IS en de strijd die IS voert. Dat zou blijken uit een onderzoek van Motivaction onder 300 jonge Turken in Nederland. Maar kloppen deze cijfers wel? Yunus Ulas is voorzitter van de National Assembly of Turkish-Dutch Students, een club voor Turks-Nederlandse studenten reageert bij Paul van Liempt.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen