Hemmen22 jul '14 17:40Aangepast op 24 jul '14 11:57

Roelof Hemmen 23 juli | Reclassering Nederland, Gemeenten en MH17 en het Economenpanel

Auteur: BNR Webredactie

Meer werk verrichten met minder geld. Reclassering Nederland staat net als veel andere organisaties voor die uitdaging. Maar eerder deze maand luidde directeur Sjef van Gennip de noodklok omdat hij vreest dat de reclassering zijn werk niet meer goed kan doen. En dat betekent dus minder toezicht op criminelen.

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen

Burgemeesters en de MH17
Tientallen gemeenten rouwen om inwoners die zijn omgekomen op vlucht MH17. Voetbalverenigingen, kerken en scholen herdenken hen allemaal op hun eigen manier. Volgens minister Plasterk vormen burgemeester de schakel tussen de nabestaanden en de rest van de bevolking. Maar hoe voer je die taak het best uit? Wouter Jong is adviseur crisisbeheersing bij het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en hij adviseert gemeenten hierover.

Serieuze spellen
Serious gaming is een sector die exponentieel groeit en waarin Nederland tot de sterkste spelers hoort. Toch weten het bedrijfsleven en de games-industrie elkaar nog slecht te vinden. Hoe kunnen we zorgen dat Nederland een grote speler blijft in deze jonge bedrijfstak? Te gast is Pim Bouman, oud-voorzitter van de Dutch Games Association, de belangenorganisatie van de Nederlandse games-industrie, en oprichter van Gamious.

Economenpanel
De Europese Unie gaat de sancties die al tegen Rusland waren aangekondigd versneld invoeren. Dat is het resultaat van het overleg van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken. Maar hebben die sancties wel economische consequenties? In het economenpanel: - Jaap Koelewijn (hoogleraar Finance aan Nyenrode), Ivo Arnold (hoogleraar Monetaire Economie aan Nyenrode), Luc Aben (hoofdeconoom bij Van Lanschot Bankiers).

Drones
Hij werkte eerst bij de milieupolitie, maakte een radicale overstap naar Sea Shepherd, bestreedt stropers in Namibië, maar heeft nu met Skycap zijn eigen bedrijf in drones. En met kantoren in Groot-Brittannië, Nederland en Malta zijn de ambities gelijk groot. Te gast is Laurens de Groot, mede-oprichter van Skycap

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen