Hemmen25 apr '14 09:13Aangepast op 25 apr '14 15:37

Rens de Jong 25 april | Verzekeraar ASR, De Ondergang van OAD en Tom Egbers

Auteur: BNR Webredactie

Kan verzekeraar ASR terug naar de private markt? Als het aan ceo Jos Baeten ligt wel. Minister Dijsselbloem heeft binnen een maand een brief beloofd waarin hij zijn plannen met de verzekeraar bekend maakt. Maar is ASR er wel echt klaar voor?

Rens de Jong
Rens de Jong

De ondergang van OAD
Opgaan, blinken en verzinken. In 90 jaar tijd stijgt busbedrijf OAD tot grote hoogte. Maar het verval gaat minstens zo hard. FD-journalist Job Woudt schreef er een boekje over en brengt het blinken en verzinken haarfijn in beeld.

Tom Egbers
Hij is fan van Engels voetbal, en van Heracles.... Tom Egbers schreef een nieuw boek over de rijke historie van het Britse voetbal. Zelden goed, altijd spannend. Met het competitieduel tegen Ajax in het verschiet praat Rens de Jong uitgebreid met de bekendste Heraclied...

Malaria
Krijgen we malaria de wereld uit? En hoe dan? Vandaag is het wereld malariadag. Het moment om te kijken of de mug definitief een halt kan worden toegeroepen...  Te gast: Bart Knols, Medisch Entomoloog.

Europanel
Politici moeten controversiële Europese kwesties niet meer uit de weg gaan. Door die houding wakkeren zij de euroscepsis onder de burgers juist aan. Dat schrijft de Adviesraad Internationale Vraagstukken. Ligt het aan politici dat de kloof tussen de burgers en Europa zo groot is? Caroline Nagtegaal, kandidaat Europarlementariër VVD, Wim van de Camp, kandidaat Europarlementariër CDA en Michiel Emmelkamp, kandidaat Europarlementariër PvdA gaan in debat.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen