Hemmen24 apr '14 10:22Aangepast op 25 apr '14 15:36

Paul van Liempt 24 april | Cees Vermaas AEX, Ecclestone's houdgreep en gemeentelijke zorg

Auteur: BNR Webredactie

We weten niet beter of het journaal en de kranten beginnen met de stand van de AEX, maar hoe lang blijft dat zo?

De kritiek op de grootste index groeit: te weinig Nederlandse bedrijven, aandelen worden niet op een evenwichtige manier gewogen en de index is onherkenbaar. Is de AEX nog wel de meest transparante en goed verhandelbare index? Cees Vermaas, ceo Euronext Amsterdam.

Formule 1
Bernie Ecclestone heeft de Formule 1 in een stevige houdgreep. Maar hoe lang nog? Vandaag bijvoorbeeld, als de 81-jarige motorsporticoon voor de rechter in München moet verschijnen. Wordt daarmee het einde van het tijdperk-Ecclestone ingeluid of kan Bernie wel tegen een stootje? Rick Winkelman is journalist en intens volger van de Formule 1.

Zorgtaken
Deze week hevelt de Tweede Kamer de zorgtaken defintief van het Rijk naar de gemeenten. Tegelijkertijd vraagt de overheid ook meer van ons: bijvoorbeeld als het gaat om de zorg voor onze ouderen... Is de jonge generatie bereid om volop in de samenleving te participeren en zo de zorg betaalbaar te houden? Hugo van Halder, voorzitter van de GroenLinks-jongerenvereniging Dwars, Farid Tabarki, trendwatcher en Jamila Aanzi, trainer bij de Max van der Stoel Foundation.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen