Hemmen25 mrt '14 09:56

Paul van Liempt 25 maart | Thuiswerkdag, DNB 200 jaar en Lexa.nl

Auteur: BNR Webredactie

Het is vandaag en gisteren rustig op de wegen in het westelijk deel van de Randstad. Komt allemaal door de internationale top in Den Haag. Mensen worden gedwongen om thuis of dichter bij huis te werken. Gevolg: nauwelijks files en halflege treinen. Is out of office-werken een noodzakelijk kwaad omdat Obama en de zijnen de weg versperren, of liggen hier geweldig kansen en mogelijkheden? Wim Heuvelman is performance management architect bij Finext.

Racisme in Nederland
De Tweede Kamerfractie van de PVV komt vandaag voor het eerst na alle commotie bij elkaar. De oproep voor minder Marokkanen op de verkiezingsavond bij de PVV zorgde voor een stroom aan protesten, maar volgens publicist en historicus Zihni Özdil moeten we Wilders juist dankbaar zijn. Veel problemen zijn te lang verzwegen en dus is het volgens Özdil tijd voor een scherp, breed en inhoudelijk racismedebat.

Daten
422 miljoen euro. Dat spenderen we jaarlijks aan dates volgens datingsite Lexa.nl. De site is marktleider in Nederland, maar de concurrentie is moordend. Directeur Stefan van den Berg wil de harten van de singles blijven veroveren.

DNB 200 jaar
Geen slingers en ballonnen op de verjaardag van De Nederlandsche Bank, maar aandacht voor serieuzere zaken: de grote Europese bankentest staat op het programma en de bankenunie krijgt steeds meer vorm. Vandaag bestaat de Nederlandsche Bank 200 jaar, maar de macht brokkelt met de komst van de bankenunie steeds verder af.. Sweder van Wijnbergen, hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam, over de toekomst van de centrale bank.

Het Nieuwe Werken
Driekwart van de werkende Nederlanders is voorstander van Het Nieuwe Werken blijkt uit onderzoek in opdracht van BNR. En nee, dat is niet alleen thuis je mail kunnen checken maar overal online en interactiever met je collega’s kunnen samenwerken. Welke technieken horen daarbij? Sam van Buuren, eigenaar van nederlandwerktonline.nl en Raymond Steenstra, manager bij ‘Macaw Workplace Solutions’ gaan in debat.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen