Hemmen20 okt '14 17:43Aangepast op 21 okt '14 18:53

Uitzending 21 oktober | Politie Rotterdam, Raad van State en Nu.nl

Auteur: BNR Webredactie

Rotterdam stond traditiegetrouw bovenaan de criminaliteitslijstjes, maar dat is de laatste jaren veranderd. Hoe Rotterdam dat voor elkaar heeft gekregen en wat de uitdagingen voor de toekomst zijn, vertelt Frank Paauw, hoofdcommissaris Politie Rotterdam en Omstreken.

Raad van State

De Raad van State kiest in vreemdelingenzaken structureel voor de kant van de overheid, in plaats van die van de illegaal. Die conclusie trekt hoogleraar migratierecht Thomas Spijkerboer in zijn nieuwe boek: 'De Nederlandse rechter in het vreemdelingenrecht'. Hij is te gast.

Tweede Divisie

Glorie en voetbal gaan hand in hand, maar dat geldt niet meer voor de failliete clubs HFC Haarlem, SC Veendam, FC Wageningen en SVV. Tot aankomende zomer, want dan worden de voormalige profclubs tijdens de tweede divisie in ere hersteld. Het idee voor deze divisie is van sportjournalisten Edwin Struis en Leo Oldenburger

 

Nu.nl

De grootste nieuwswebsite van ons land wordt in een nieuw jasje gestoken. Vanaf morgen wordt NU.nl voor het eerst in jaren echt vernieuwd. Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman komt uitleggen wat er precies verandert.

 

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen