Hemmen10 mrt '14 17:40Aangepast op 11 mrt '14 00:41

Paul van Liempt 11 maart | Bram van Ojik, Lentemode en Fukushima

Auteur: BNR Webredactie

Over iets meer dan een week weet GroenLinks hoe het er voor staat. Na de dramatische Tweede Kamerverkiezingen, werkte de partij onder Bram van Ojik gestaag aan het herstel. De kritieken zijn lovend, maar het eerste ijkmoment voor de partij komt bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Lentemode
Nu het zonnetje definitief is doorgebroken, wordt het ook tijd om de garderobe voor de lente in orde te maken. Wat de do's en dont's zijn, weet stylist en modeblogger Bastiaan van Schaik.

Duurzame Businessmodellen
De concurrentiepositie van Nederland moet op grote schaal worden verbeterd met duurzame businessmodellen. Daarvoor pleit een groep wetenschappers, ondernemers, overheden en NGO’s. En daarom lanceren zij vandaag het onderzoeksprogramma Duurzame Businessmodellen. Antoine Heideveld van 'Het Groene Brein' is projectleider van het onderzoeksprogramma.

Fukushima
Leven is er de komende tientallen jaren nietmogelijk en het is nog altijd de vraag hoe al het radioactieve afval verwijderd moet worden. Het is vandaag drie jaar geleden dat de kerncentrale in Fukushima bezweek aan de gevolgen van een aardbeving. Over de toekomst van kernenergie is Wim Turkenburg, emiritus hoogleraar Natuurwetenschap en Samenleving te gast.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen