Hemmen22 mei '14 17:47Aangepast op 23 mei '14 15:07

Paul van Liempt 23 mei | FloraHolland, Maxime Verhagen en criminele jeugd

Auteur: BNR Webredactie

Bloemen- en plantenveiling FloraHolland heeft het moeilijk, voor het eerst in jaren worden er rode cijfers geschreven. Topman Lucas Vos legt uit wat er moet gebeuren.

Doordat de export naar Oost-Europa een knauw heeft gekregen en doordat er steeds meer online en rechtstreeks geveild wordt staat Nederlands grootste veiling onder druk. FloraHolland heeft een pijnlijke reorganisatie achter de rug en directeur Vos denkt er nu over Nederlandse veilingcomplexen te verkopen.

Maxime Verhagen
Als we economisch willen groeien, móeten we investeren in onze infrastructuur. Dat stelt branchevereniging Bouwend Nederland. Voorzitter Maxime Verhagen presenteert bij Paul van Liempt zijn groeiplan voor de economie.

Criminele jeugd
Ze gebruiken zonder moeite machinegeweren, schuwen geen geweld en zijn door niemand te stoppen. Er is een nieuwe generatie jonge criminelen opgestaan in Amsterdam waar niemand grip op krijgt. Hoe heeft het zo ver kunnen komen en hoe moet het verder met deze groep? Misdaadverslaggever Paul Vugts volgde de opkomst van 11 jonge criminelen voor Het Parool en daarover verschijnt vandaag zijn boek Doorgeschoten.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen