Hemmen17 okt '12 10:38

Van Chalet Royal naar Kats Royal?

Auteur: Anne-Greet Haars

Vanaf volgend jaar gaat topkok Edwin Kats het beroemde restaurant Chalet Royal in Den Bosch runnen. Maar of het zo blijft heten, is nog maar de vraag.

De topkok leerde in het buitenland dat grenzen beperkend werken en dat alles moet kunnen. Hij was acht jaar lang de chefkok van restaurant La Rive van het Amstel hotel, daarvoor chefkok bij De Swaen in Oisterwijk en Vermeer in Amsterdam.

In 2008 vertok Kats naar het buitenland, maar nu ligt zijn uitdaging weer in Nederland, want het gesloten restaurant Chalet Royal opent in het najaar van 2013 opnieuw zijn deuren onder de culinaire leiding van Kats. 

Greveling
Gerrit Greveling was 20 jaar lang adviseur bij Chalet Royal, maar zal geen rol meer spelen bij het nieuwe concept. “Het is destijds overgenomen door vier investeerders. Ze hebben alles overgenomen, inclusief de naam. Er is verkeerd naar buiten gebracht dat Gerrit Greveling nog steeds betrokken is als adviseur. Maar met mijn aanstelling als nieuwe exploitant van het restaurant is dat voorbij”, legt Kats woensdagochtend op BNR uit.   

Naam
Kats vertelt dat ze nog niet zeker weten of het restaurant Chalet Royal blijft heten. “We hebben de mogelijkheid, maar we zijn er nog niet over uit. Een reden om het anders te noemen zou zijn om te breken met het verleden. We willen onszelf niet positioneren als een Michelin-restaurant, maar een nieuwe zaak neerzetten met een eigentijdse en wereldse uitstraling. En een vriendelijk prijsniveau.”

Foodtrucks
Gisteren werden er op het beursplein in Amsterdam gratis gezonde lunches aangeboden. Dit werd gedaan in het kader van de Wereldvoedseldag en om te protesteren tegen het gebrek aan gezond fast food.

Kats denkt dat er in Amsterdam een mogelijkheid is voor de zogeheten foodtrucks. “Dat is gewoon een wagen die op een bepaald tijdstip ergens staat – een soort mobiel restaurant – die verse maaltijden kan bereiden. Op de Zuidas zou er zo’n truck kunnen staan tussen half 12 en 2 uur.”

“Vooral in de grote steden van Amerika zie je de foodtrucks al heel veel.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen