Hemmen7 mrt '13 17:57

Paul van Liempt | Jan des Bouvrie, Neelie Kroes en een ingeburgerde Amerikaan

Auteur: Karin Backx

Hij leerde Nederland houden van de kleur wit en van het licht. Zijn bank, lamp of tafel kom je tegen in een vinexwijk of in het Gooi. Jan des Bouvrie houdt van mensen en wil graag voor iedereen ontwerpen.

Neelie Kroes
Ze behoort tot één van de machtigsten in Brussel, voerde jarenlang de scepter in de mededingings-wereld en nu is ze de baas over de Digitale Agenda van Europa. Neelie Kroes, vice-president van de Europese Commissie schuift aan.

Alternatieve restaurants
De restaurants lopen leeg. We zijn met z'n allen naarstig op zoek naar alternatieve restaurants waar we ons wél welkom voelen. Paul neemt de trends door met eetgewoonten- verbeteraar en TV-kok René Pluijm.|

Sociaal akkoord
Hoe denken de Kamerleden over de liberalisering van het spoor en hoeveel vertrouwen hebben ze in een snel sociaal akkoord. We bespreken het met het Kamerledenpanel.

Verwende klagers
Zijn wij Nederlanders echt van die verwende klagers? En hoe leg je een Amerikaan de Arbowet en ouwelullen-dagen uit? Ronald van de Krol groeide als Amerikaans kind van Nederlandse ouders op in Boston en kwam op 25-jarige leeftijd naar Nederland. In zijn boek Growing Dutch beschrijft hij zijn ervaringen en inzichten als ingeburgerde Amerikaan.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen