Hemmen27 dec '12 00:50Aangepast op 27 dec '12 08:42

BNR Paul van Liempt | Transfersommen, panoramacamera en cijferdokter

Auteur: Thijs Baas

Met de transfers van onder anderen Zlatan Ibrahimović, Luciano Narsingh en Gregory van der Wiel deed zaakwaarnemer Mino Raiola afgelopen zomer goede zaken.

Volgens het Zwitsers onderzoeksbureau Centre International d'Etude du Sport heeft Raiola al meer dan 192 miljoen euro aan commissies door de jaren heen verdiend. Voor de in Haarlem opgegroeide Italiaan is het nu stilte voor de storm, want over een paar dagen gaat de winterse transfermarkt open.

Priesters, hoogleraren en politieagenten. Die hebben niks met elkaar gemeen, denk je in eerste instantie wellicht. Maar jawel: deze drie beroepsgroepen kunnen allemaal klant worden van Siebout van Leeuwen. Hij is de bedenker en producent van camerasysteem r-cam360 en hij is te gast bij BNR Paul van Liempt.

We staan op de drempel van een nieuw jaar met nieuwe rondes en nieuwe kansen. In de laatste week van dít jaar bespreekt Paul met de smaakmakers van 2012 hun plannen voor 2013. Vandaag technokunstenaar Daan Roosegaarde over slimme snelwegen en laserstralen tussen windmolens…

Terwijl Amerika op een Fiscal Cliff afstevent, heeft Europa dit jaar het ravijn weten te vermijden. Door goede afspraken te maken heeft de Europese Unie de euro vooralsnog kunnen redden. Paul praat erover met BNR's cijferdokter Jurriaan Pröpper van bureau Adstrat.

Panel
Het jongedenkerspanel bestaat vandaag uit Farid Tabarki, oprichter van Studio Zeitgeist en trendwatcher van het jaar, Quintin Wierenga, BNR-redacteur en Manuel Buitenhuis, bestuurslid van de Jonge Democraten.

Correspondent Suzanna Koster verruilt standplaats Islamabad voor Ankara. 7,5 jaar lang deed zij verslag vanuit Pakistan, een door etnische conflicten en overstromingen geplaagd land. Ze komt praten over haar tijd in Pakistan en de toekomst in Turkije.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen