Hemmen27 okt '13 20:00Aangepast op 28 okt '13 09:40

BNR Paul van Liempt | Ex-Bloemist nu topontwerper, glijdende werktijden en LXRY TV

Auteur: BNR Webredactie

Tien jaar staat Wolterinck's World nu in Laren. Vanuit die showroom en ontwerpstudio's ontwikkelt topontwerper Marcel Wolterinck zijn producten. De autodidact werd van bloemist één van de beste Nederlandse interieur- en tuinontwerpers.

De ene week 45 uur werken, en de andere week slechts 27 uur. In België maakt men een plan om zelf de werkuren in te vullen: een revolutionaire hervorming van het arbeidsrecht. Er lijkt brede overeenstemming te zijn tussen werkgeversorganisaties en vakbonden over de 'glijdende werktijden'. Een werknemer zal hierdoor zelf kunnen aanvragen om de ene week langer te werken dan de andere. Aan Ton Wilthagen, hoogleraar Arbeidsmarktvraagstukken, de vraag of dit in Nederland ook kans maakt.

LXRY TV
Naast een beurs en verschillende magazines is er nu ook een eigen talkshow. Yves Gijrath presenteerde gisteren voor het eerst zijn LXRY TV. Eerder dit jaar gingen enkele werkmaatschappijen van de media-ondernemer failliet. Is dit weer een stap richting een nieuw imperium van Yves Gijrath?

Blijf beter!
De kosten van de gezondheidszorg rijzen de pan uit - is dat wel nodig? Psychiater Bram Bakker wil de discussie daarover laten beginnen waar het hoort: voorkom dat je patiënt wordt. Hij schreef een boek met de titel Blijf beter!

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen