Hemmen4 mrt '13 17:24

Paul van Liempt | Ordina, Alphen en een mooi landgoed

Auteur: BNR Webredactie

Als IT-dienstverlener adviseert Ordina alle grote banken van Nederland. Het bedrijf had het zelf zwaar en schreef jaren alleen maar rode cijfers. Sinds kort is de weg omhoog weer gevonden. Te gast is ceo Stépan Breedveld.

Landgoed
Vrijwillig een hotelster inleveren, dat gebeurt niet vaak. De crisis dwingt Landgoed Duin & Kruidberg een aantal zaken niet meer aan te bieden. Maar dat maakt hun gastvrijheid er niet minder om,  zegt Bernard Lensink, directeur Landgoed Duin & Kruidberg. Door het nieuwe beleid gaan de zaken nu beduidend beter.

Het Drama van Alphen
Ondernemers denken in economisch zware tijden vast wel eens terug aan de Gouden Eeuw. De bloeiperiode waarin Nederland zich ontwikkelde tot wereldmacht is dan wel lang geleden, maar het is nu mogelijk om weer terug te gaan. De economisch historici Oscar Gelderblom en Joost Jonker ontwikkelden een App waarin je als handelaar in de Gouden Eeuw zoveel mogelijk geld moet verdienen.

Geachte hoofdredactie
BNR's hoofdredacteur Sjors Fröhlich schuift aan bij Paul van Liempt om de vragen en klachten van luisteraars door te nemen. Ook een vraag? Stuur deze naar geachtehoofdredactie@bnr.nl.

SBS
Met het dalen van de kijkcijfers, dalen ook de overlevingskansen van SBS. Hoe kan de zender de weg naar herstel inzetten? Het is één van de onderwerpen van het journalistenpanel, met daarin: Stan de Jong (onderzoeksjournalist), Hans de Geus (financieel journalist bij RTL Z) en Laurens Verhagen (hoofdredacter Volkskrant.nl).

Diversiteit
Diversiteit is het toverwoord voor succesvolle diverse teamprestaties. Maar hoe ver moet je die diversiteit doorvoeren? Sander Hoogendoorn promoveert deze week op dit onderwerp aan de Universiteit van Amsterdam.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen