Hemmen1 feb '13 16:42

Paul van Liempt | Makro, hotels en de factclub

Auteur: BNR Webredactie

Vochten klanten eerder om een Makro-pas te bemachtigen, nu vecht de groothandel om klanten bij zich te houden. Te gast is directeur Jean-Pierre Bienfait over 45 jaar Makro in Nederland.

The Grand
De markt voor 5-sterrenhotels in Amsterdam raakt steeds voller. De helft van alle tophotels in Nederland bevindt zich al in de hoofdstad. En er komen nog altijd meer hotels bij. Hoe je in die drukke markt overeind kan blijven en kan innoveren, wordt besproken met Robert Jan Woltering, general-manager bij The Grand, en Joris Bijdendijk, chefkok bij het bijbehorende restaurant Bridges.

Helicopterskiën
Zin om te skiën, maar helemaal geen zin in al die andere mensen op de piste? BNR's huissnob en lifestyle goeroe Yvo van Regteren Altena heeft de oplossing: helikopterskien. En het mooie is, dat je daar nu niet meer de halve wereld voor hoeft over te vliegen.

Factclub
Werkgevers dwingen om arbeidsgehandicapten in dienst te nemen. Dat wil staatssecretaris Jette Kleinsma. En daarom is er in de participatiewet een quotum opgenomen. Daarover debatteerde de Tweede Kamer vorige week. Maar hoe zit het precies met die wet en dat quotum? Pepijn van Dijk van de factclub weet het antwoord.

Sportpanel
Allard Kalff, Frank van den Wall Bake en Gijsbregt Brouwer bespreken samen met Paul van Liempt het afgelopen sportweekend. Maar ze kijken ook naar het Europol-onderzoek over matchfixing.

Internettherapie
Internettherapie werkt minstens zo goed als gewone therapie. Dat blijkt uit het eerste grootschalige onderzoek naar online behandelingen in de dagelijkse praktijk. Jeroen Ruwaard promoveert er deze week op aan de UvA. De online behandelingen uit het onderzoek werden uitgevoerd door Interapy. Inhoudelijk directeur van dat bedrijf, Bart Schrieken is ook te gast.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen