Hemmen26 mrt '13 16:53

Paul van Liempt | Pervorm, economen en de Hogeschool van Amsterdam

Auteur: BNR Webredactie

Reclame banners worden vaak irritant gevonden. Hoe verdien je als marketeer geld met digitale advertising? Het is het metier van Pieter Meijer, directeur van Pervorm.

Bloggen
Bloggen. Eind jaren '90 kwam het razendsnel op, terwijl we er nu weinig meer van horen. Dat is onterecht volgens Elja Daae. Volgens haar kan iedereen bloggen. En dat biedt ook kansen voor de zakelijke markt. Ze schreef het boek 'Bloggen als een pro in 60 minuten'.

Coupeur
Vakmensen zijn heel hard nodig, ook in minder voor de hand liggende beroepen. De markt schreeuwt om kleermakers, met een mooi woord coupeurs. Coupeurs vergrijzen in hoog tempo maar opvolgers waren niet voor handen. In samenwerking met de modeindustrie is de meesteropleiding coupeur twee jaar geleden gestart. Monique Sakkers is directeur van de meesteropleiding coupeur.

Cyprus en de aftermath voor de Eurozone
Cyprus heeft een grote stempel op de Eurozone gedrukt. Hoe het nu verder moet met de Europese economie wordt besproken in ons economenpanel, met daarin: Taco van Hoek, Maarten Leen en Ewoud Jansen.

HvA
Zijn voormalig collega's omschrijven Huib de Jong als workaholic, en dat is een eigenschap die hij de komende jaren zeker nodig zal hebben. Het HBO is toe aan een kwaliteitsslag én aan wat positief nieuws. Sinds deze maand is hij rector van de Hogeschool van Amsterdam.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen