Hemmen15 mrt '11 09:37

Digitale verkwisting en nucleaire risico's

Auteur: Thijs Baas

Digitale onkunde van werknemers kost het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks ongeveer 23 miljard euro. Gemiddeld 38 minuten per dag gaan op aan computerhulp van collega's of systeembeheerders.

Roy Osinga onderzocht de kwestie in samenwerking met de Universiteit Twente. Osinga is directeur van de ECDL, de organisatie die het European Computer Driving Licence - een soort digitaal rijbewijs -uitgeeft.

Kerntaken

De enorme problemen met de kerncentrale in Japan veroorzaken ook onrust in Europa. De Duitse Bondskanselier Angela Merkel pleit voor een herziening van het besluit om oudere kerncentrales langer open te houden, terwijl Oostenrijk een nucleaire stresstest voor Europese centrales voorstaat. Sjef Peeraer van Atoomstroom zal in discussie gaan met GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren over de toekomst van kernenergie in Nederland. 

Hoogleraar natuurwetenschap Wim Turkenburg gaat ook in op de wenselijkheid en onwenselijkheid van kernenergie, evenals het  Dwarse Denkers panel. Dat bestaat vandaag uit Robert Rubinstein, oprichter TBLI conference en strategisch adviseur ESG & Impact Investments, Bas Vos, zelfstandig adviseur en oud-directeur van de Amsterdamse Taxicentrale en Yoeri Albrecht, directeur van De Balie in Amsterdam.

Levensverwachting verlengen

De levensverwachting stijgt nog steeds, voor zowel vrouwen als mannen. Maar zou het niet geweldig zijn als je het lot een handje kan helpen?

Volgens wetenschappers is er een simpele remedie: hard werken, trouwen en géén vervroegd pensioen.

Hard werken, trouwen en een vervroegd pensioen dragen bij aan het verhogen van de levensverwachting. Paul van Liempt praat daarover met Philip Dröge, hoofdredacteur van Faqt.nl.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen