Hemmen4 feb '13 13:51Aangepast op 4 feb '13 14:10

Yvo van Regteren Altena | Helikopterskiën in de middernachtzon

Auteur: BNR Webredactie

Zin om te skiën, maar helemaal geen zin in al die andere mensen op de piste? BNR's huissnob en lifestyle-goeroe Yvo van Regteren Altena heeft de oplossing: helikopterskiën.

En het mooie is: daar hoef je nu niet meer de halve wereld voor over te vliegen. Want dat was hoe het altijd was: even lekker helikopterskiën kon niet effe hup, in een lang weekend. Een luxeprobleem weliswaar, maar omslachtig is het wel om naar Colorado, Nieuw-Zeeland, Japan of diep in Rusland af te moeten reizen voor een paar afdalingen.

Vikings
Maar nu is er een mogelijkheid om in een luttele vijf uur naar het IJslandse Akureyri te vliegen. Einddoel: de Klængshóll Lodge. Een bijzondere stek, die al sinds 850 in handen is van dezelfde Viking-familie. Grootste bijzonderheid: de men cave. "Waar je na het helikopterskiën bier en drank kunt drinken, zonder vrouwen. Maar het wél veel over vrouwen hebben, natuurlijk."

Het seizoen loopt van half maart tot half juni. "Het is natuurlijk heerlijk om te ontsnappen aan de Europese liftgekte en de geur van bratwurstrestaurants en wachten bij de lift. De leuke bijkomstigheid van dit gebied is dat het tot middernacht licht is."

"Als het overdag nevelig weer is en het knapt op om een uur of vijf, dan kun je altijd nog in de helikopter stappen en kun je nog steeds een paar uur skiën." Tot aan de voet van de fjorden, waar het water begint. Exclusief, dat is het zeker. En daar hangt een prijskaartje aan: vier dagen met een klein clubje mensen komt all-in neer op zo'n duizendje per dag...


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen