Hemmen29 mei '13 18:05Aangepast op 29 mei '13 22:55

Paul van Liempt | Autorevolutie, solidariteit en psycholoog 2.0

Auteur: BNR Webredactie

De automarkt wacht een revolutie, in 2025 zijn er nog maar 500 autodealers in Nederland over. Dat zegt Luc van Bussel, oprichter van het snelgroeiende Alwaysbemobile Company. En u hoort van hem ook nog een oplossing voor het fileprobleem.

100 Nederlandse ontwerpers
De hele Nederlandse ontwerptop komt dit weekend bij elkaar, om samen een winkel te vormen. In Club Trouw in Amsterdam organiseert het mode-recruitment bureau HTNK daar namelijk de jaarlijkse OneDayShop, waar 100 gevestigde en jonge ontwerpers hun mode kunnen verkopen. Te gast is Mariette Hoitink van HTNK.

Apps
Er is geen markt die zo snel verandert als die van de mobiele apps. Het Utrechtse Distimo houdt alle trends op dit gebied wereldwijd zorgvuldig bij, en groeide daarin uit tot marktleider. Dat gaat zelfs zo goed, dat het bedrijf in korte tijd uitbreidt naar San Francisco, New York, Londen en Singapore.

Solidariteit
Meer dan acht op de tien Nederlanders vindt dat het droevig  gesteld is met de solidariteit in dit land. Dat blijkt uit een onderzoek van SCP/RMO. Onze cijferdokter Jurriaan Pröpper is het radicaal oneens met die meerderheid.

Jonge denkers
100dB als maximale geluidsniveau bij het uitgaan. Het is een plan wat de PvdA vandaag wil inbrengen in het debat over gezondheidsschade. Is dit iets waar Den Haag zich mee bezig moet houden? Het is één van de onderwerpen van het jonge denkerspanel, met daarin: Tim Engelbart (De Dagelijkse Standaard), Toon Geenen (Jonge Socialisten) en Quintin Wierenga (BNR).

Psychologie 2.0
Binnen de psychologie is onvoldoende aandacht voor de wisselwerking tussen techniek en psyche. Een groot gemis in deze tijd waarin ons hele leven door technologie wordt bepaald, vindt Wijnand IJsselsteijn. En daarom pleit hij voor psychologie 2.0. Hij is per 1 juni benoemd is als hoogleraar Cognitie en Emotie in Mens Techniek Interactie  - aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen