Hemmen20 dec '12 21:02

BNR Paul van Liempt | Verborgen kanten van de grote stad

Auteur: Thijs Baas

Het voetbal is zo slecht nog niet, maar de resultaten van AZ zijn dat wel. De Alkmaarse club staat nu, vlak voor de winterstop, twaalfde in de competitie. AZ-directeur Toon Gerbrands is vandaag te gast bij Paul van Liempt.

Wie lichamelijke beperkingen heeft, kan een hulphond goed gebruiken om niet te afhankelijk te worden van anderen. Maar verzekeraars vergoeden de kosten voor zo'n hond niet aan iedereen. Stichting Hulphond begint daarom Teamwork. Daarmee kunnen mensen die het nodig hebben hun eigen hond op leiden tot hulphond. Directeur Rudolf Strikwold is te gast.

Malaria
De middelen die wij gebruiken in de strijd tegen de malariamug zijn al in 1939 ontwikkeld. Hoe komt het dat we anno nu - met alle kennis die wetenschappers de afgelopen jaren hebben opgedaan - nog steeds medicatie van meer dan 70 jaar geleden gebruiken? Dat vroeg ook wetenschapper Bart Knols zich af. Hij begon samen met ex-collegawetenschappers In2Care. Een bedrijf dat wetenschappelijke uitvindingen over de bestrijding van plaagziekten vermarkt.

Auto-update
Briljant is-ie zeker niet. Toch had presentator Wouter Karssen van de BNR Nationale Autoshow een fijne dag in de nieuwe Maserati GranTurismo Sport.

Over de trends deze kerstvakantie praat ik met hét trendwatchers-duo van Nederland: Lieke en Richard Lamb. Iedere vrijdag geven zij bij BNR hun TrendsVerwachting. Dit keer dus de 'TrendsVerwachting voor…de kerstvakantie.'

Weekers
De verkiezingscampagne van staatssecretaris Frans Weekers is mogelijk deels gefinancierd door de van omkoping verdachte projectontwikkelaar Van Pol. Dat erkende Weekers na forse kritiek in een brief naar de Tweede Kamer. Weekers kreeg tijdens zijn campagne hulp van de opgestapte Roermondse wethouder Jos van Rey. Die zou campagnegelden hebben aangenomen van de projectontwikkelaar, in ruil voor politieke gunsten. Onder meer over deze kwestie spreken vandaag in het Kamerledenpanel: Paulus Jansen (SP), Pieter Heerma (CDA) en Jacques Monasch (PvdA).

Een grote stad heeft veel donkere en verborgen kanten. En de stad in Nederland met de meeste van die duistere plekken is Amsterdam. De Dienst Ruimtelijke Ordening neemt ons in het boek Amsterdam Noir mee naar de zwartste plekken van de hoofdstad.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen