Hemmen19 dec '12 11:42

'Ondersteuning voor diplomatieke dienst onder druk'

Auteur: Anne-Greet Haars

"De ondersteuning van de internationale diplomatieke dienst staat onder druk", dat zegt Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven en voorzitter van het Intelligent Community Forum Foundation.

"Voor een land als Nederland, dat zo afhankelijk is van internationale handel, export en gezamenlijke research wereldwijd, is het niet handig", vervolgt Van Gijzel. "We zitten in een fase dat we de internationalisering veel steviger neer kunnen zetten. Daar zijn we druk mee bezig, door samen te werken met de overheid en universiteiten. Je moet proberen de energie gericht in te zetten, in plaats van los van elkaar naar allerlei plekken te gaan."

Brainport
Van Gijzel is tevens voorzitter van Stichting Brainport. De regio Brainport - waarvan de kern in Eindhoven ligt -  won vorig jaar de titel van 'slimste regio ter wereld'. Hierdoor heeft de regio internationale bekendheid gekregen.

Volgens medeoprichter van het Intelligent Community Forum is de regio Eindhoven "een voorbeeld voor een nieuwe manier van denken over samenwerking en regionale ontwikkeling".


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen