Hemmen1 okt '13 17:55Aangepast op 4 okt '13 17:34

Paul van Liempt | Voetbal International, Formule 1 en onderhandeltrucs

Auteur: BNR Webredactie

Ze zagen dit jaar al twintigduizend stuks van de oplage van hun blad verdampen, maar dat is geen reden tot paniek bij Voetbal International. Het bedrijf doet het ook goed in de boekhandels en de televisie. De opvolgers van hoofdredacteur Johan Derksen zijn te gast, Thijs van Veghel en Tom van Hulsen.

Hello Fresh
HelloFresh sleept in korte tijd miljoenen binnen van drie investeringsbedrijven. De online bezorgdienst van vers voedsel wil hiermee in korte tijd flink uitbreiden.

Rush
Het Formule 1-seizoen van 1976 had alles. Qua drama, beleving, spanning en heroïek is het ongeëvenaard. Het ongeluk van Niki Lauda is het centrale punt, terwijl James Hunt er als een flierefluiter omheen leek te dansen. Een seizoen als dat smeekt om een film. En die is er nu! De film Rush gaat over de concurrentiestrijd tussen Niki Lauda en James Hunt en gaat morgen in première. Filmjournalist Ruben van Eijl schuift aan.

Publieke omroep

Staatssecretaris Dekker is niet van plan in te grijpen in de spotjes van de publieke omroep. In de spotjes wordt kritiek geleverd op de bezuinigingen. De VVD vindt dat misbruik van zendtijd. Rianne Meijer, entertainmentjournalist bij Glamorama, over de ins en outs rondom de bezuinigingsplannen van de omroep.

Economenpanel
Minister Dijsselbloem van Financien is dal dagen bezig om steun te vinden voor zijn financieel-economische beleid. Grote vraag is wat er moet sneuvelen en wat er overeind blijft. Te gast zijn Hans de geus, financieel economisch commentator op televisie. Econoom Rens van Tilburg, onderzoeker bij de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen en Marijn Jongsma, financieel-economisch journalist voor het Financieel dagblad. 

Onderhandelingen
Het kabinet heeft 'geen financiële ruimte' om te voldoen aan de eisen van de oppositiepartijen, zei minister Dijsselbloem van Financiën. Maar toch zou hij eruit moeten komen met die partijen. Want volgende week zijn de financiële beschouwingen en dan moeten de onderhandelingen zijn afgerond.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen