Hemmen18 feb '13 23:56

Paul van Liempt | Kip Caravan, Ronde van Vlaanderen en Moocs

Auteur: BNR Webredactie

Hij redde Kip Caravans van de zoveelste ondergang. Directeur Henk Gunnink boorde in China een nieuwe markt aan. Hij vertelt waarom de Chinezen dol zij op onze sleurhut.

Profielfoto
Foto's van jezelf met een glas bier in de hand, op een feestje of in zwem-tenue op vakantie, die hebben we genoeg. Maar een foto waarop je zelfvertrouwen uitstraalt en statig de lens inkijkt voor op je Linkedin-profiel, daar ontbreekt het vaak aan. Fotograaf Jos Kottman sprong in dit gat in de markt.

Massa onderwijs
Op Harvard University, MIT en Standford University is het een doorslaand succes en nu heeft ook Nederland mooc: massive open online course. Met 50 duizend tegelijk college volgen van tophoogleraren. De universiteit van Amsterdam heeft de Nederlandse primeur.

ADHD
Het aantal kinderen dat medicijnen slikt tegen ADHD is de afgelopen 10 jaar explosief gestegen. En ook steeds meer volwassen nemen die medicijnen. Maar de pillen blijken niet of nauwelijks te werken. Philip Dröge, wetenschapsjournalist en hoofdredacteur van Faqt.nl vertelt hoe dat zit.

Henk Krol
50PLUS schiet als een komeet omhoog. Is one-issue politiek dan toch dé stemmentrekker? Daarover praat het journalistenpanel met deze keer Bert Brussen, John Hoogerwaard en Brenno de Winter.

Vlaamse hoogmis
De Ronde van Vlaanderen doet het hart van elke Belg kloppen en dit jaar klopt dat extra sterk. De wielerwedstrijd bestaat namelijk precies 100 jaar. Ter ere daarvan heeft wielerjournalist Jeroen Wielaert het boek 'Het Vlaanderen van de Ronde' geschreven.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen