Hemmen5 feb '13 17:31

Paul van Liempt | Royal Haskoning DHV, Gouden Eeuw en mythes in de ouderenzorg

Auteur: Karin Backx

De fusie tussen Royal Haskoning en DHV is inmiddels helemaal afgerond. Wat voor kansen biedt dit voor het ingenieursbedrijf. De bestuursvoorzitter Bertrand van Ee vertelt erover bij Paul van Liempt.

Inspiratietour
Net ontslagen, of juist al zolang hetzelfde werk dat het een sleur begint te worden? Dan is het tijd voor een inspiratietour. De oprichtster van deze tour kan het zelf weten, zij kwam op het idee ervoor doordat ze even niet meer wist wat ze met haar eigen bedrijfje aan moest. Oprichter Sandra Brandt schuift hierover aan.

Gouden eeuw
Ondernemers denken in economisch zware tijden vast wel eens terug aan de Gouden Eeuw. De bloeiperiode waarin Nederland zich ontwikkelde tot wereldmacht is dan wel lang geleden, maar het is nu mogelijk om weer terug te gaan. De economisch historici Oscar Gelderblom en Joost Jonker ontwikkelden een App waarin je als handelaar in de Gouden Eeuw zoveel mogelijk geld moet verdienen. Oscar Gelderblom komt erover vertellen.

SNS
Vanmiddag debatteert de Kamer over de nationalisatie van SNS. En Paul debatteert er straks alvast even over met ons Economenpanel. Moet er nu wel of geen parlementaire enquête komen, hoe denken zij over de interventiewet en wat is de rol van obligatiehouders bij probleembanken. 

Mythes in de ouderenzorg
Nu de 50+-partij hoger dan ooit in de peilingen staat met 12 zetels, is het debat over ouderen en de zorg voor ouderen weer losgebarsten. Een beter moment had Eveline Castelijns, Managing Consultant bij Berenschot, niet kunnen bedenken om haar boek 'De Vergrijzing Voorbij'  te publiceren. In dat boek ontkracht zij samen met andere adviseurs van Berenschot enkele mythes over ouderenzorg in Nederland.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen