Hemmen30 jan '13 16:55

Paul van Liempt | Deltawerken, goedzak en jonge denkers

Auteur: BNR Webredactie

Zestig jaar na de watersnoodramp van 1953 is ons land nog steeds niet goed voorbereid op nieuwe dijkdoorbraken. Te gast is Delta Commissaris Wim Kuijken. Hij moet ons land weerbaar maken tegen een nieuwe stormvloed.

Goedzak
Een vuilniszak, alleen dan niet voor vuilnis. De Goedzak moet worden gevuld met spullen die nog een tweede leven verdienen. De zak kan inmiddels op een flinke belangstelling rekenen. Het opvallende design is het werk van Simon Akkaya ontwerpbureau Waarmakers.

Economie schoppen
Vrijwel alle conjunctuur-indicatoren staan op rood. Het UWV zegt dat de werkgelegenheid dit jaar met 85.000 banen afneemt, en dat is lang niet het enige slechte nieuws. Hoe we de economie een schop kunnen geven zonder dat het geld kost, hoort u van cijferdokter Jurriaan Pröpper van bureau Adstrat.

Blowverbod
Justitie wil een oordeel van de rechter of de politie in het centrum van Rotterdam met lokale regels toch kan optreden tegen overlast van mensen die softdrugs gebruiken.  Het is een van de onderwerpen in het jonge denkerspanel, met deze week: Manuel Buitenhuis, Tamar de Waal en Quintin Wierenga.

Beeldenbeveiliging
Iwan Göbel is eigenaar van Burton Car Company en maakt sportauto’s. De innovatieve ondernemer stapt nu ook in de kunstbeveiliging, nadat een door zijn vader gemaakt bronzenbeeld werd gestolen.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen