Hemmen29 jan '13 16:45Aangepast op 29 jan '13 17:21

Paul van Liempt | Modefotograaf, safari's en babyboomers

Auteur: BNR Webredactie

Ze kennen elkaar inmiddels al 25 jaar. Fotograaf Carli Hermès en Narda van 't Veer, directeur van het agentschap Unit. In zijn werk zoekt hij de grenzen van erotiek, afstandelijkheid en verleiding. Voor zijn lens verschenen Natalie Imbruglia, Matthijs van Nieuwkerk, Katja Römer Schuurman, maar ook Mabel Wisse Smit.

Safari
Wouter Vergeer maakte naam als internetondernemer, verkocht zijn bedrijf en ging lang op vakantie. Stilzitten lukte uiteindelijk niet. Deze week lanceerde hij Safaribookings.com. Dat moet de site voor safari's worden, en dan niet alleen voor Nederland, maar gelijk voor de hele wereld.

Babyboomers
Nu de overheid de geldkraan ook voor universiteiten verder dichtdraait, wordt fondsenwerving steeds belangrijker. Een belangrijke doelgroep die de universiteiten daarbij nu nog over het hoofd zien, zijn de babyboomers. Dat vindt Geert Sanders, hoogleraar fondsenwerving aan de Businessuniversiteit Nyenrode. Deze week hield hij daar zijn oratie.

Griekenland
De Griekse minister van Financiën Yannis Stournaras heeft goed nieuws voor heel Europa. Het ergste zou achter de rug zijn. Maar gelooft het economenpanel hem ook? Het panel bestaat deze week uit Ewald Engelen, Liesbeth Noordergraaf en Valentijn van Nieuwenhuijzen.

Trouw
Precies 70 jaar bestaat dagblad Trouw vandaag. Waar andere kranten alleen maar minder lezers hebben, gaat het juist goed met het dagblad. Volgens de laatste cijfers is dit de enige krant met een stijgende oplage. Een gesprek met hoofdredacteur Willem Schoonen.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen